~uKhUwWaH fiLLaH wA mAhaBbaH LiLLaH~  

Posted by Ahlia 'Ammar in ,

بسم الله الرحمن الرحيم
اسلام عليكم ورحمة الله و بركته

Sesegar hijau daunan
Begitulah kita diibaratkan
Tiada siapa yang bisa memisahkan kita
Antara kita semua

Seerat simpulan yang tidak terbuka
Seteguh langit tinggi menongkah dunia
Kita mengharung badai atas nama
Kasih insan bersaudara

Buang yang keruh ambil yang jernih
Dendam hasad dengki mestilah dijauhi
Marilah contohilah Rasullulah
Di dalam bersahabat
Ukhuwah dan mahabbah kita jalinkan
Bina keharmonian

Sesegar hijau daunan
Begitulah kita diibaratkan
Tiada siapa yang bisa memisahkan kita
Antara kita semua

Indahnya ukhuwwah kerana ALLAH..!! Tidak dapat diungkapkan dengan kata-kata.Hanya hati mampu berbicara.Moga ukhuwwah kita kekal selama-lamanya.InsyaALLAH fid dunya wal akhirah..

bersama sahabat2 seperjuangan tersayang..(^_^)

Kenangan bersama kalian akan sentiasa kukuh tersemat di hati. Tidak mungkin luput dari memori ini. Indahnya jalinan ini bersulamkan taqwa kepadaNYA...

Buat sahabat-sahabat seperjuangan,ayuh kita teruskan mujahadah kita..! Kita bakal menapak ke lapangan yang lebih luas..Walau pelbagai mehnah jua tribulasi yang telah, sedang serta bakal kita hadapi,yakinlah bahawa Allah sentiasa bersama kita.Usah kita bimbang walau seberat mana tugas yang kita pikul, nilai ganjaranNYA kelak lebih kita dambakan.Ingatlah bahawa kita adalah penyambung mata rantai-mata rantai perjuangan Rasulullah S.A.W...

bersama roomate tersayang...(^_^) [maaf..sengaja dikaburkan dan dikecilkan..]

Buat roomateku, Shahira dan elina[sori,ter'capub' nama kalian..(^_~)] kenangan sepanjang kita bersama tidak akan dilupakan. Segala pahit manis suka duka kita kongsi bersama. Kalian roomate yang kusayang. Buat Shahira, walaupun kita tak dapat jumpa lagi lepas ni, memori kita tetap abadi di hati selamanya.Syukran kathiran atas segala-galanya.Teruskan perjuanganmu di bumi anbiya'.Moga bakal menjadi seorang thobibah yang berjasa kelak.InsyaAllah. Buat elina, sama-sama kita teruskan perjuangan kita di 'maincamp' lak.Chaiyok2!!~ jua syukran atas segala-galanya. Kalian adalah yang 'terbest'..!! Moga ukhuwwah yang terjalin ini kekal selama-lamanya.

Buat sahabat-sahabat lain, yang tidak dapat di'mention'kan disini nama kalian,terutama sahabat-sahabatku di mrsm dulu, kalian adalah sahabat yang tak mungkin kulupakan selama-lamanya.Memori kita bersama masih tersemat kukuh di hati.Kerana Allah kita bertemu dan keranaNYA jua kita terpisah..Rindunya dengan kalian...Moga dengan izinNYA kita kan bertemu lagi..insyaALLAH..


~UkHuWwAh iTu InDaH AnDaI BeRsULaM TaQwA kePadaNYA~

This entry was posted at Tuesday, March 03, 2009 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 nasihat dari sahabat

Post a Comment

Semangat Palestina yang takkan pernah padam!

Followers

ღ halawatul iman ღ