Warna-warni  

Posted by Ahlia 'Ammar


Subhanallah! Cantiknya.

Warna-warni. Tenang sekali mata yang memandang apatah lagi andai dapat berada di tempat itu. Membuatkan kita terlupa kepada segala permasalahan dunia.

Begitulah warna-warni kehidupan. Setiap yang indah itu pasti ada kepahitan. Setiap yang cantik pasti ada cacat cela. Setiap yang sempurna pasti wujud kekurangan. Kerana kita hanyalah insan biasa.

Dunia ini ibarat sebuah pentas lakonan. Menempatkan pelakon-pelakon handal yang terdiri daripada kita semua. Jurinya adalah Allah Yang Esa.

Dunia ini adalah sebuah persinggahan. Singkat atau lama persinggahan kita hanya Dia Yang Maha Mengetahui. Tiada siapa yang mampu menjamin mati kita nanti atas sebab sakit atau usia. Tiada!

Indah kan caturan hidup yang diaturkan oleh Allah? Kehidupan sebagai seorang hamba kepadaNYA. Diselang selikan  kesenangan itu dengan kesusahan, keindahan itu dengan kepahitan. Kerana semuanya akan mendidik kita menjadi seorang HAMBA! 

Indahnya tarbiyyahNYA!
p/s : xda idea utk menulis sebenarnya. isi pun berterabur. Motif asal sekadar nak berkongsi gambar tu sahaja. ampunnn ya.  =P

This entry was posted at Friday, October 22, 2010 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 nasihat dari sahabat

Post a Comment

Semangat Palestina yang takkan pernah padam!

Followers

ღ halawatul iman ღ