Mabrook 'alaykuma!  

Posted by Ahlia 'Ammar

Manusia melahirkan cinta.
Cinta melahirkan manusia.
Gerimis sakinah membawa pasangan meredah lautan mawaddah. Bertemankan rahmah untuk menempuh hari cerah dan mendung hitam, manis madu dan pahit hempedu pada realiti sebuah kehidupan, pasca “Aku Terima Nikahnya”
-petikan ‘Aku Terima Nikahnya 2’ karya Ust Hasrizal-


Baarakallahu lakuma wa baaraka ‘alaykuma wa jama’a bainakuma fi khayr. Alfu mabruk buat sahabat-sahabat yang sudah dan akan mendirikan masjid penuh barakah sepanjang musim cuti persekolahan ini. 


Semoga baitul muslim yang terbina menjadi pemacu untuk terus laju berlari menggapai mardhatillah [redha Allah] dalam kembara penuh lelah ini. Semoga ianya akan menjadi asas dan tapak kepada pembentukan ummah yang diharap-harapkan selama ini di bawah sebuah daulah Islamiyyah yang agung. Semoga Allah redha. Insha-ALLAH.

Ke arah membinanya Baitul Muslim [keluarga Muslim] itu perlu kepada persiapan yang mantap. Agar generasi awlad yang terhasil dapat dicorak dan diukir dengan lukisan yang indah dan berkualiti sehingga membawa kepada pembentukan ummah yang berpegang teguh dengan ajaran Islam seterusnya tertegaknya sebuah daulah Islamiyyah di bawah naungan dan rahmah Yang Esa.
Mabrook 'alaykum! 

This entry was posted at Sunday, November 28, 2010 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 nasihat dari sahabat

Post a Comment

Semangat Palestina yang takkan pernah padam!

Followers

ღ halawatul iman ღ