Ya Rabb teguhkan hatiku  

Posted by Ahlia 'Ammar

Bismillah.
Alhamdulillah masih diberi nikmat nyawa hingga detik ini.

Aasif jiddan buat sahabat-sahabat yang selalu datang menjengah laman ini namun tiada apa yang mampu dikongsi buat penawar jiwa, penawar iman untuk hari ini.

Alhamdulillah, tinggal beberapa hari saja lagi akan memikul taklifat yang baru lagi berat. Moga Allah permudahkan segalanya biiznillah wa inshaAllah.

Semalam dapat satu mesej berbaur nasihat. Tidak pasti dan tidak tahu dari siapa. Yang pastinya ianya menasihatkan sesuatu yang membuatkan hati terkejut. Mungkin ada 'masalah' antara dia dan si dia lalu melibatkan kami seluruhnya.

Benarlah orang cakap, tempoh sekarang ni adalah tempoh yang genting. Andai tiada iman yang memandu diri, sudah lama jatuh ke lumpur noda. Dengan bantuanNYA juga, diri ini mampu bertahan menangkis segala mehnah yang kian mengasak. Alhamdulillah.

Apapun yang pastinya, keteguhan hati terhadap perancangan Allah mengatasi segalanya. Andai ada yang cuba melawan taqdir, andai diizinkanNYA maka jadilah ia. Andai ianya sudah menjadi ketetapan yang tidak dapat disangkal mahupun ditidakkan maka tetaplah ia berlaku dengan kuasa Yang Esa.

Alhamdulillah. Hanya kalimah syukur yang mampu diungkap bibir saat hati mula layu. Hati mula goyah kerana adanya musuhNYA yang tidak pernah putus-putus menarik ke arah kegelapan. Iman yang bersisa masih cuba melawan dan akan terus melawan mempertahankan yang haq.

Apapun senyum saja :) kerana senyuman itu syifa segala duka. Dan DIA sentiasa ada! :)

This entry was posted at Thursday, March 24, 2011 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 nasihat dari sahabat

Post a Comment

Semangat Palestina yang takkan pernah padam!

Followers

ღ halawatul iman ღ