Doa  

Posted by Ahlia 'Ammar

Subhanallah..Alhamdulillah..Allahuakbar..

Sudah lama blog ini menyepi, menyendiri dari khalayak. Atas asbab tertentu diprivatekan seketika. Ramai sahabat yang bertanyakan bila akan dibuka kembali blog ini, diri hanya mampu tersenyum. Hati bermonolog sepi, inshaAllah suatu saat bilamana diriku sudah bersedia.

Alhamdulillah, tanggal 2 April 2011 mendapat taklifat baru. Menjadi seorang suri buat dia yang asing. Menjadi teman hidupnya dunia dan akhirat. Menjadi sayap kiri kepada perjuangannya. Menjadi penghibur dikala dia berduka. Menjadi teman setia menadah telinga. Menjadi seadanya buat dia yang teristimewa.

Luaran tampak senang, tampak bahagia. Namun hakikatnya dalaman itu sentiasa berperang dengan rasa dan satu tanggungjawab yang teramat berat. Ianya suatu pengtaklifan yang bukan biasa-biasa. Kerana ianya membawa kehidupan ke sana. Bukan di sini yang hanya sementara namun di sana yang kekal selamanya. Hanya kepada Sang Khaliq yang Maha Kuasa kami menggantung harap agar dipermudahkan urusan dunia dan di'hadiah'kan akhirat yang bahagia.

Kepada semua sahabat yang dirahmati Allah, doakan agar dipermudahkan segala urusan kami. Separuh urusan agama sudah selesai, namun tidak tahu apakah ianya sempurna atau terpalit sedikit noda di mana-mana. Allahu Rabbi, kepadaMU kami meletakkan segala pengharapan.-bidadari zauji-

This entry was posted at Tuesday, April 12, 2011 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 nasihat dari sahabat

Post a Comment

Semangat Palestina yang takkan pernah padam!

Followers

ღ halawatul iman ღ